Росіяни застосовують ВВС "Сонцепік" в Україні / фото Міноборони РФ

Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий розповів про важкі вогнеметні системи "Сонцепік", які російські війська використовують на війні в Україні.

"Це нелюдська система. Завдяки надмірному тиску, вибуховій хвилі і неймовірно високій температурі, вона фактично знищує все, що підпадає під вогонь. Якщо західна наука йшла до того, щоб виробляти високоточні системи для контролю ураження, то все російське озброєння абсолютно невисокоточне", - зазначив він, передає 24 канал.

За його словами, росіяни завдали удару з "Сонцепьоку" по Авдіївці 30 грудня. На щастя, постраждалих і жертв не було, адже ніхто в цей момент не перебував на місці обстрілу.

Відео дня

"Сонцепік" - дещо вдосконалена радянська система "Буратіно", яку вперше використовували в Афганістані, а потім у Чечні, розповів Череватий.

Важкі вогнеметні системи "Сонцепік" - що відомо

"Сонцепік" - радянська і російська система озброєння, призначена для виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, підпалу і руйнування будівель та споруд об'ємним вибухом.

Знищення відбувається шляхом впливу на ціль високої температури, уламків, ударної хвилі і надлишкового тиску, яке створюється під час масованого застосування некерованих реактивних снарядів у термобаричному і димозапалювальному спорядженнях.