У Бахмуті складна ситуація / скріншот

Росія за будь-яку ціну намагається взяти Бахмут, використовуючи тактику "м'ясних валів", тобто не шкодуючи особового складу. Як йдеться в сюжеті ТСН, місто окупанти методично перетворюють на руїни.

Захисники Бахмута тримають оборону міста фактично більше, ніж півколом. Бої точаться на півночі, сході, півдні та на південному заході. Щільність російського вогню тут така, що тиша триває максимум 30-40 секунд. 

"Ворог підійшов настільки близько, що з верхніх поверхів будинків вже видно позиції російських військ", - розповідають місцеві жителі.

У місті досі залишаються кілька тисяч цивільних, найбільше їх можна зустріти в місцевих "пунктах незламності". Люди приходять, щоб зарядити гаджети й поїсти гарячої їжі, пригоститись кавою й солодощами, подивитись новини по ТБ, поспілкуватися. 

Часто люди в Бахмуті приходять до "пунктів незламності" по ліки, а буває, що приходять сюди й поранені. У місті є ще одна "точка незламності" - місцевий ринок.

У кожного з опитаних журналістами мешканця Бахмута свої аргументи, аби не виїжджати звідси: лежачі чи важкохворі родичі, свої й сусідські тварини, а ще - шалена любов до міста й віра у ЗСУ.

Бої за Бахмут

Росія намагається захопити Бахмут Донецької області ось вже кілька місяців, та рашистам нічого не вдається, вони зазнають колосальних втрат. ЗСУ надійно тримають оборону міста-фортеці, відбиваючи щодня серію штурмів окупантів.

Раніше український міністр Ірина Верещук заявляла, що у Бахмуті, за останніми даними, все ще залишаються 6 тисяч цивільних.

У Східному угрупованні ЗСУ заявляли, що Росія вже щонайменше вісім разів встановлювала дати захоплення Бахмута, однак місто залишається символом мужності.

Вас також можуть зацікавити новини: