Дорожнє покриття на Антонівському мосту після ударів ЗСУ / скріншот відео

Для знищення замінованого росіянами Антонівського моста у Херсонській області можна вдарити за допомогою HIMARS по опорі, де захована вибухівка.

Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов.

При цьому Жданов допустив, що окупанти вже могли розміновувати переправу, яка сполучає правий і лівий береги Дніпра.

Відео дня

"Вони його активно експлуатували до наших обстрілів і вибухівку могли зняти. Наша розвідка спостерігала, як вони підходили на човнах до цих опор і, я думаю, що ми знаємо, де вони... Обвалити проліт складно технічно, тому що ракета має на вильоті величезну швидкість, кілька швидкостей звуку. Ці дірки в мосту - це вибухи ракет. Вибухи ракет сталися під мостом на землі, що і знизило їх ефективність", - розповів Жданов.

За словами експерта, перекриття мосту пробивається снарядом HIMARS аналогічно, як це робить голка з аркушем паперу.

"Ми бачимо рівні акуратні дірочки від пробиття снарядами. Як правило, для того, щоб зруйнувати міст, удар наноситься або по опорі, щоб викликати руйнування прольоту, або по першій секції моста. Тієї секції, яка однією стороною впирається в берег. Бо тоді ефект від вибуху снарядів буде максимальний", - пояснив він.

Жданов не виключив, що перед ЗСУ стоїть завдання не обвалити Антонівський міст, а пошкодити дорожнє покриття на ньому для недопущення його експлуатації для військової техніки.

Удари по Антонівському мосту

Як повідомляв УНІАН, 19 липня українські військові завдали удару по базі російських окупантів, розташованій в районі Антонівського мосту в Херсоні. Там загарбники розмістили багато зброї і військовий підрозділ.

Про удари по переправі повідомлялося і 20 липня.

У британській розвідці називають основною вразливістю російської армії на Херсонщині саме Антонівський міст. Саме тому контроль над переправами через Дніпро може стати ключовим фактором у бойових діях у Херсонській області.