Росія переміщує "Іскандери" в район міста Лунинець в Білорусі / фото Міноборони Російської Федерації

Російські окупанти переміщують пускові установки крилатих ракет "Іскандер" в район міста Лунинець в Брестській області Білорусі.

Про це під час брифінгу сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов.

Він зазначив, що у Волинському та Поліському операційних районах ознак формування наступальних угруповань противника не було виявлено.

Відео дня

"Водночас (ворог - УНІАН) здійснює переміщення пускових установок оперативно-тактичних крилатих ракет "Іскандер" до району міста Лунинець в Брестській області. Не виключається їх залучення до ураження військових об'єктів та інфраструктури в західному регіоні нашої країни", - наголосив Громов.

Крім того, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, відповідаючи на запитання щодо навчань, які проходитимуть в Білорусі до кінця травня, та можливої небезпеки для України у зв'язку з цим, зауважила, що Росія вже й так використовує територію Білорусі для ведення агресивних дій проти України.

"Ми з вами бачили, як Росія використовує привід навчань для того, щоб здійснювати насправді ескалацію і вторгнення на територію іншої держави. І безумовно, навчання - це один зі способів підтримувати боєздатність військ, але формально демонструвати це як навчання. Тому загроза і використання території Білорусі, і завдання ударів з цієї території залишається. Так само як і залишається загроза використання Придністровського регіону Молдови", - наголосила Маляр.

Раніше повідомлялося, що наприкінці травня на полігонах у 5 областях Білорусі проводять "військові навчання", в рамках яких передбачена "розконсервація" озброєння і техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: