Зеленський закликав пришвидшити процес постачання зброї для України / president.gov.ua

Від постачання Україні зброї залежить швидкість деокупації територій нашої держави, і будь-які зволікання в цьому питанні загрожують стагнацією на фронті.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це президент України Володимир Зеленський заявив під час онлайн-прес-конференції для представників ЗМІ Данії.

"Я вдячний, що надходить (озброєння - УНІАН). Але воно має надходити швидше, якщо ми всі живемо однією метою – щоб був мир, щоб не було війни у Європі і щоб ця війна Російської Федерації не пішла в інші країни, в країни Євросоюзу та країни НАТО. А що в неї такі мрії й думки є, я в цьому впевнений", - зазначив він.

Відео дня

Зеленський наголосив, що від міцності та стійкості України залежать подальші плани країни-агресора щодо інших держав.

"Впевнений, якщо Україна не буде міцною, вони підуть далі. Київ – це не фініш у їхньому марафоні. Це для них початок. Ми показали свою міцність, і зараз дуже важливо, щоб цю міцність разом з нами показували наші західні партнери", - наголосив глава держави.

За його словами, у разі затягування постачання зброї війна в Україні набуде стагнаційного характеру.

"Всі стоятимуть на місці. Буде просування тієї чи іншої сторони на один-п'ять кілометрів вперед, а потім – на один-п'ять кілометрів назад. Якщо буде більше зброї, яка є в нашому запиті до наших партнерів, то ми почнемо просуватися вперед", - додав Зеленський.

Раніше радник голови ОП Михайло Подоляк озвучив конкретний запит від України на поставку озброєння. У список побажань Подоляк включив 500 танків, 1000 гаубиць, 300 реактивних систем залпового вогню та 2000 одиниць бронетехніки.

Міністр оборони США Остін заявив, що його країна готова задовільнити запити України.

Вас також можуть зацікавити новини: