ППО збила 14 із 19 російських ракет / фото facebook.com/kpszsu

Під час ранкового ракетного удару по Україні частина російських ракет була без бойової частини. Про це пише Defense Express із посиланням на власні джерела.

Хоча раніше командування Повітряних сил повідомило, що ворог задіяв ракети Х-555, насправді принаймні частина з них були версією Х-55 із масогабаритним імітатором боєголовки. Саме ці ракети-приманки ворог запустив у напрямку столиці.

На тип ракет вказують фотографії уламків, які отримало Defense Express із власних джерел. На уламках видно, що ракета не має допоміжних крилець в носовій частині корпусу, які є на версії Х-555. Зазначається, що базова версія Х-55 має нести ядерний заряд масою 200 кг. Версія Х-555 несе звичайну вибухівку, тож її боєголовка важча (400 кг) і тому потребує додаткових крилець для балансування.

Відео дня

Відтак, відсутність крилець на ракеті вказує, що вона не містила важкої боєголовки з вибухівкою і не була здатна виконувати завдання по ураженню наземних об’єктів. Видання наголошує, що ворог точно не має дефіциту ракет, адже з вересня їх не використовував і лише накопичував.

"Єдина ймовірна версія, для чого випустили ці ракети із бомбардувальників – використати в якості "приманки" для "промацування" системи протиповітряної оборони навколо Києва та підготовки до нових ударів", – зазначає Defense Express і додає, що випадки використання росіянами "порожніх" ракет фіксувалися і раніше.

Ранковий ракетний удар по Україні – що відомо

Як писав УНІАН, сьогодні близько 6:30 ранку в Україні оголосили повітряну тривогу через перший за понад два місяці пуск російських крилатих ракет далекого радіусу дії зі стратегічних бомбардувальників.

Як згодом повідомили військові, загалом ворог запустив 19 ракет, з яких вдалося перехопити 14. Ракети спочатку тримали курс в напрямку міста Дніпро, але у небі над Дніпропетровщиною частина ракет розвернулася і попрямувала на Київ – там їх усі позбивали. Решта ракет вдарили по об'єктах інфраструктури у Дніпропетровській області.

Вас також можуть зацікавити новини: