В ГУР розповіли про знищений російський катер у Криму / фото ілюстративне Вікіпедія

Генеральне управління розвідки розповіло деталі про російський катер "Мангуст", який напередодні був знищений у Криму.

"Катери такого класу використовуються ворожим флотом та спецслужбами як багатоцільові швидкісні судна для патрулювання акваторії, боротьби з диверсантами, а також пошуково-рятувальних операцій. Виготовляються "манґусти" з 2000 року. Катер сягає до 20 м завдовжки та до 5 метрів завширшки. Максимальна швидкість ― до 50 вузлів", – розповіли в ГУР.

Також там додали, що деякі швидкісні катери такого класу мають модифіковану версію, на яку встановлюють бойові дистанційно-керовані модулі з основною штатною зброєю ― кулеметною установкою калібром 14,5 мм.

Відео дня

Крім того, на його борт російські окупанти встановлюють два автоматичні гранатомети АГС-17, ручний протидиверсійний гранатомет ДП-64 та два ПЗРК типу "Ігла" або "Верба".

"Орієнтовна вартість знищеного "манґуста" становить близько 3 мільйонів доларів", – додали в розвідці.

Знищення російського катера: що відомо

Раніше джерела УНІАН у спецслужбах повідомили, що в Криму був уражений російський військовий катер. Згодом у ГУР показали відео знищення.

Також розвідники в ГУР розповіли деталі операції. За словами речника ГУР Андрія Юсова, російські окупанти продовжують ховати свої великі кораблі у портах. Але вимушені застосовувати подібні катери задля позначення присутності у морі.

Вас також можуть зацікавити новини: