ЗСУ мінуснули понад 400 росіян на одному з напрямків та чимало ворожої техніки

Протягом доби на Таврійському напрямку Сили оборони ліквідували 406 російських загарбників та 35 одиниць військової техніки противника. Про це повідомив Об'єднаний прес-центр Сил оборони таврійського напрямку.

Зазначається, що в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. 

"Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Степового, Авдіївки та Тоненького - відбито понад 10 атак ворога. На Мар’їнському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Побєди - тут українські воїни відбили близько 15 атак російських загарбників. На Шахтарському та Запорізькому напрямках відбито усі атаки ворога біля Новомихайлівки Донецької області та південно-східніше Малої Токмачки, що на Запоріжжі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

В прес-центрі поінформували, що підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ Таврія протягом доби виконали 1 тис. 336 вогневих завдання, загальні втрати ворога склали 406 осіб, шість окупантів здалися в полон.

"Знищено 35 одиниць військової техніки противника. Зокрема, три танки, три ББМ, три артсистеми, одну РСЗВ, сім БпЛА, 12 одиниць автомобільної  та чотири - спеціальної техніки. Також знищено два склади боєприпасів ворога. Ще 12 одиниць ОВТ окупантів пошкоджено", - мовиться у повідомленні.

Втрати РФ в Україні - подробиці

З початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні близько 295 тис. 510 своїх військових, 810 з яких ЗСУ ліквідували впродовж минулої доби.

Крім того, за добу українські війська знищили 12 російських танків (загалом 5105), 16 бойових броньованих машин (9669), 24 артилерійські системи (7081), 3 реактивні системи залпового вогню (828), 1 засіб протиповітряної оборони (552), 18 безпілотників оперативно-тактичного рівня (5363), 1 крилату ракету (1537), 28 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн (9447) та 8 одиниць спеціальної техніки (1006).

Вас також можуть зацікавити новини: