Росія, вірогідно, випробовує ракети для знищення супутників / russiadefence.net

 Російський Міг-31 помітили під час зльоту із загадковою ракетою, яка, вірогідно, призначена для знищення супутників на орбіті Землі. І якщо це так, тоді викрита нова зброя може створити проблеми для армії США.

Про це пише Business Insider, нагадуючи, що Міг-31 був розроблений ще в часи СРСР. Однак, він досі лишається одним з найшвидших літаків, які будь-коли будували, завдяки здатності долати три Маха, досягнувши висоти на межі з космосом. І при цьому Міг-31 здатен нести серйозний вантаж зброї, що робить його ідеальним для протисупутникових ракет. У вересні Росія випробовувала одну з таких.

Читайте такожBusiness Insider: Російські ракети Х-35У можуть налякати хіба що рибалок

Відео дня

Тепер же російський літак помітили з невідомою масивною ракетою під час зльоту на випробувальному центрі «Жуковський» поблизу Москви. У Міг-31 ціла історія участі у протисупутникових програмах. Але нова ракета може вказувати на пожвавлений інтерес Росії до цього напрямку.

Видання нагадує, що США, Росія і Китай демонстрували значні досягнення у сфері боротьби проти супутників останнім часом, зважаючи на те, що армії по всьому світі все більше покладаються на космічні апарати для обміну інформацією. Тож атака проти них може мати сенс в разі виникнення війни. Президент США Дональд Трамп також оголосив про намір своєї країни розібратися з орбітальними загрозами, створивши спеціальний космічний рід військ в структурі американської армії.

Читайте такожNational Interest: Росія тільки будує ядерного монстра "Посейдон", але НАТО вже може його знищити

Не виключено, що помічена на борту російського Міг-31 ракета має на меті не збивати супутники, а швидко виводити їх на орбіту. Адже в разі конфлікту, якщо ворог буде знищувати важливу космічну інфраструктуру, потрібно також мати можливість швидко відновлювати її, виводячи на орбіту нові апарати. Видання також зауважує, що якщо Росія випробовує протисупутникові ракети, це повинно тривожити США. Адже американська армія повністю покладається на GPS і космічні активи, в той час як у Росії й Китаю досі є аналогові засоби контролю. І в разі початку космічної війни це може стати проблемою.