Ілюстрація / REUTERS

Українська армія потребує запасних деталей та агрегатів до військової техніки, що виробляються тільки в Росії, серед них - прилади надвисокої частоти, комплектуючі до бойових машин піхоти, бронетранспортерів, танків Т-72, зенітних ракетних комплексів, гелікоптерів та літаків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов на брифінгу в Києві.

За 5 років лише підприємствами ОПК було капітально відремонтовано близько 5,5 тис. одиниць озброєння та військової техніки та понад 12,5 тис. вузлів та агрегатів – це двигуни, трансмісії і таке інше.

Відео дня

Читайте такожУ ЗСУ розповіли, що рівень укомплектованості армії становить 85%

Крім того, за державним оборонним замовленням до військових частин було поставлено понад 4 тис. одиниць основних зразків озброєння та військової техніки та більше 1 млн одиниць інших приладів та засобів ураження.

«Нами освоєно середній ремонт близько 20 зразків озброєнь та військової техніки, в тому числі ремонт всіх артилерійських систем, капітальний ремонт блоків, вузлів, агрегатів до окремих зразків», - заявив Шевцов.

Проте, за його словами, незважаючи на виконані заходи. залишаються проблемними питання забезпечення виробничої діяльності запасними частинами та агрегатами вітчизняних виробників.

Ці деталі, зазначив начальник Озброєння ЗСУ, на жаль, виробляються на сьогодні лише в РФ це прилади надвисокої частоти, комплектуючі до бойових машин піхоти, бронетранспортерів, танків Т-72, зенітних ракетних комплексів.

«Найбільш критичною номенклатурою є лопаті несучих гвинтів гелікоптерів та запасні частини до літаків», - додав Шевцов.