Завдяки малій вазі бойовий модуль може бути інтегрований у різні типи бойових транспортних засобів / фото Укроборонпром

В Україні завершилися кваліфікаційні випробування першого українсько-турецького бойового модуля Serdar що створений на замовлення третіх країн. 

Читайте такожВ Україні створили «БТР майбутнього» з дронами та цифровим зв’язком (фото, відео)

Serdar – це універсальна дистанційно керована та стабілізована система озброєння, що забезпечує високу ефективність оборонних та наступальних операцій проти наземних цілей вдень та вночі, за будь-яких погодних умов, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Основним озброєнням бойового модуля є мобільна версія високоточного протитанкового комплексу "Скіф" з двома (в окремих версіях – чотирма) пусковими установками для ракет РК-2С.

Ці високоточні українські ракети калібру 130 мм здатні знищувати ціль на відстані 5 км та пробивати броню товщиною 800 мм за динамічним захистом. Також, система озброєння оснащена двома кулеметами калібру 12,7 мм та 7,62 мм. Окрім цього, за бажанням замовників, на бойовому модулі можуть бути встановлені пускові установки з ракетами РК-2М калібру 152 мм. У такому разі дальність польоту керованої ракети становитиме 5,5 км, а пробиття броні збільшиться до 1100 мм за динамічним захистом.

фото Укроборонпром

Завдяки малій вазі бойовий модуль може бути інтегрований у різні типи бойових транспортних засобів, значно підвищуючи їхню боєздатність.  Нова система управління вогнем дозволяє з високою точністю виконувати усі бойові завдання зсередини транспортного засобу.

Уперше українсько-турецький бойовий модуль було продемонстровано під час випробувань в Україні у травні 2018 року.