Експерт порахував, скільки ракет може виготовляти Росія / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація здатна виробляти близько 50 ракет на місяць. Росіяни налагодили контрабанду елекронних чіпів.

Як заявив політтехнолог та експерт з ракетно-ядерного озброєння Олександр Кочетков в ефірі інформаційного телемарафону, до початку повномасштабної війни росіяни приблизно виробляли 500 ракет на рік, що приблизно виходило 40-50 ракет на місяць.

За його словами, приблизно через півроку з початку повномасштабної війни було розпорядження Путіна, що треба виробляти 300 ракет на місяць. Але це розпорядження не було виконано.

Відео дня

"Проте, приблизно 50 ракет на місяць вони виробляти здатні. У них немає проблем з механічною частиною ракет. Ці ракети, які вони виробляють, включно з "Кинджалом", це з точки зору конструкції не дуже важка ракета. Їх почали розробляти ще 20 років тому", - сказав він.

Експерт зазначив, що росіяни мають проблеми з електричною частиною системи керування, але вони налагодили контрабандні мережі та підставні фірми для поставок чіпів.

"Найбільшими постачальниками є Китай і Гонконг. Але Китай є транзитною територію, і він постачає американські чіпи, які закуповують в різних компаніях по світу і перепродають їх Росії. Ці чіпи можуть працювати, але це не воєнні чіпи. Вони менш надійні, менш точні за кінцевим результатом. Проте ракети вони продовжують виробляти", - додав Кочетков. 

Війна в Україні - скільки ракет у Росії

Заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що попри санкції РФ налагодила виробництво ракет - щомісяця 25 ракет "Калібр", дві ракети "Кинджал", 35 крилатих ракет "Х-101" та п'ять балістичних ракет "Іскандер-М".

У свою чергу радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Росія має можливості обходити санкції й отримувати технологічні продукти, необхідні для виготовлення ракет, але 11-й пакет санкцій має цьому перешкодити.

Вас також можуть зацікавити новини: