Ілюстрація REUTERS

Війська США, які відбили напад російських найманців, готуються до нових атак. Там побоюються, що після розгрому найманців ПВК "Вагнер" можуть виникнути нові зіткнення.

Про це в інтерв'ю NBC розповів керівник операціями очолюваної США антиісламської державної коаліції бригадний генерал Джонатан Брага.

«Ці артилерійські снаряди могли приземлитися і вбити американців, і тому ми продовжуємо готувати нашу оборону», - сказав Брага.

Відео дня

Читайте такожРозгром найманців "Вагнера" у Сирії: Spiegel розповів нову версію

Він розповів, що американці та їх союзники зміцнюють насипи, щоб підготуватися до потенційних майбутніх конфронтацій.

Він також підтвердив, що 7 лютого під час атаки серед проасадовських сил перебували російські найманці. Генерал зазначив, що, дійсно, в нападі загинуло від 200 до 300 найманців, найнятих російської контрактної фірмою, як і повідомляли раніше ЗМІ. Ці цифри «близькі до наших оцінок», - сказав він в першій публічній заяві офіційного представника США, що найманці з Росії взяли участь у шестигодинному протистоянні, відзначає видання.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії загинули понад 100 бійців проурядових сил. Згодом стало відомо, що в Сирії ліквідували найманців російської приватної військової компанії «Вагнер». За даними ЗМІ, кількість убитих найманців «Вагнер» перевищила 200 осіб.