Ілюстрація / REUTERS

Зі 152 російських дипломатів, висланих рядом країн, було три діючих співробітника Служби зовнішньої розвідки.

Про це повідомили в прес-службі СЗР, передає РИА Новости.

Читайте такожЮлію Скрипаль доставили до лікарні на військовій базі - ЗМІ

Відео дня

"Серед 152 дипломатичних працівників, змушених через провокаційні дії Великобританії покинути місце роботи в російських закордонних відомствах, було три діючих співробітника служби", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, колишнього співробітника російського ГРУ Скрипаля і його дочку Юлію виявили без свідомості 4 березня в британському місті Солсбері. Слідство прийшло до висновку, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною типу «Новачок», розробленою в СРСР.

У 2006 році Скрипаль був засуджений в Росії до 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь британської розвідки. В 2010 році він отримав притулок у Великобританії в рамках обміну шпигунами між США і РФ.

Ситуація навколо отруєння Скрипалів призвела до дипломатичного конфлікту між Британією і РФ. Лондон офіційно звинуватив Москву в причетності до отруєння Скрипаля, його дочки і поліцейського.

Ряд країн, включаючи Україну, вирішили вислати російських дипломатів у зв'язку з отруєнням Скрипаля і його дочки. У відповідь РФ прийняли аналогічні заходи і вислали таку ж кількість дипломатів з цих країн.