Ніколас Мадуро / REUTERS

Євросоюз у понеділок, 28 травня, наклав нові санкції на чиновників Венесуели після переобрання на новий строк президента Ніколаса Мадуро.

Про це йдеться у заяві міністрів закордонних справ країн ЄС. Венесуельським чиновникам, список яких оголосять у червні, заборонений в'їзд до ЄС, а їхні активи будуть заморожені, пише DW.

Читайте такожУ США президентські вибори у Венесуелі називають нелегітимними

Відео дня

"ЄС діятиме швидко, відповідно до встановлених процедур, для прийняття додаткових цілеспрямованих обмежувальних заходів", - йдеться в заяві. Крім того, Рада ЄС у закордонних справах вимагає проведення нових виборів у Венесуелі відповідно до міжнародних стандартів. Зазначається, що санкції не зашкодять населенню Венесуели, яке страждає від серйозної економічної кризи.

Раніше верховна представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що президентські вибори у Венесуелі відбулись із порушеннями та не відповідають міжнародним стандартам. Через "ганебні" вибори санкції щодо Венесуели посилили США. Вперше санкції щодо венесуельських урядовців ЄС запровадив у січні цього року через утиски місцевої опозиції. 

Також глави МЗС країн-членів ЄС продовжили до 1 червня 2019 року санкції щодо Сирії