В Швеции заявили, что подлодка была разведчиком / фото VÄSTERÅS

Про це заявив міністр оборони Швеції Петер Хултгвіст під час візиту до Таллінну, повідомляє "ЄвроПравда" з посиланням на Postimees.

Читайте такожУ Швеції підтвердили, що іноземний підводний човен таки був у її водах (фото)

"В Стокгольмському архіпелазі кілька тижнів проводилась розвідувальна операція. Для мене як міністра оборони, який займав цю посаду тільки другий тиждень, це була сувора реальність", - сказав Петер Хултгвіст на прес-конференції.

Відео дня

"Ми віримо в те, що зробили сили оборони Швеції: вони отримали дуже ясне підтвердження того, що в водах Швеції був чужий підводний човен", - підкреслив він.

Глава військового відомства підкреслив, що "як наш міністр закордонних справ, командуючий силами оборони, так і я заявили, що готові використовувати військові можливості для захисту своєї держави і кордонів, і подібна діяльність у водах Швеції неприйнятна. Ми готові використовувати військові можливості для боротьби з цими фактами".

Нагадаємо, шведське міністерство оборони підтвердило наявність у жовтні у водах Швеції підводного човна іноземної держави, однак не змогло ідентифікувати його приналежність.