Ілюстрація / REUTERS

Близько 150 мігрантів з Латинської Америки спробували перетнути кордон США і Мексики неподалік від Тіхуани.

Американські прикордонники застосували проти біженців сльозогінний газ, передає dw.com.

Читайте такожТрамп порівняв паркан навколо будинку Обами зі стіною на кордоні з Мексикою

Відео дня

Як повідомили в прикордонній службі США, сльозогінний газ застосували у зв'язку з тим, що натовп почав кидати в правоохоронців каміння.

У результаті 25 осіб були затримані, серед них - двоє підлітків. Інші біженці змогли повернутися назад на територію Мексики. При цьому, як стверджує фотокореспондент AP, мігранти почали кидати каміння після того, як прикордонники застосували силу.

В даний момент міністерство закордонних справ Мексики не виступала із заявами з приводу інциденту. У зв'язку із схожим інцидентом в листопаді 2018 року мексиканська влада ініціювала розслідування, розцінивши застосування сльозогінного газу як використання зброї проти держави.

Ілюстрація / REUTERS

В останні місяці тисячі жителів країн Латинської Америки, які хочуть врятуватися від злиднів і насильства у себе на батьківщині, намагаються прорватися через кордон до США. Вони розбили табір у районі Тіхуани і сподіваються отримати притулок у Сполучених Штатах. При цьому президент США Дональд Трамп посилив контроль на американському кордоні.