Опублікована інформація стосувалася майже всіх найбільших німецьких партій / фото УНІАН

Хакери опублікували персональні дані сотень німецьких політиків з великих партій, зокрема дані кредитних карток і номери мобільних телефонів.

Про це повідомляє німецький телеканал ARD TV у п'ятницю, пише Європравда з посиланням на Reuters.

Дані, опубліковані на обліковому записі Twitter, також містили адреси, особисті листи та копії посвідчень особи, повідомив громадський телеканал, пославшись на філіал RBB.

Відео дня

Опублікована інформація стосувалася усіх найбільших німецьких партій, за винятком ультраправих AfD. Особи хакерів та їхній мотив невідомі, йдеться в повідомленні.

Читайте такожСпецслужби Чехії назвали Росію головною загрозою безпеки

Серед відомих політиків, які стали жертвами атаки, канцлер Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії (СДПН) Зігмар Габріель.

Німецький журналіст Джуліан Рьопске зазначає, що хакери опублікували дані близько 40 німецьких громадських тележурналістів і 10 артистів, більшість з яких відома своєю лівою політичною позицією.

"Ви не бачили, що я використовую слово "Росія", оскільки немає доказів її участі. Але те, що я можу сказати, полягає в тому, що хакерам знадобилися місяці, якщо не роки, щоб зібрати, перевірити, класифікувати та описати витік даних, що вказує на групу високого професіоналізму", - написав він у своєму Twitter.

Раніше стало відомо, що хакери протягом трьох років мали доступ до дипломатичних переписок Євросоюзу, що дозволило їм завантажити тисячі секретних повідомлень. Отримана хакерами інформація була конфіденційною, але мала низький статус секретності.