Сьогодні влада США оголосила про вихід з Договору / ik.arhano.ru

Країни НАТО підтримали вихід США з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

Про це йдеться у заяві НАТО.

У НАТО вважають, що Росія продовжує заперечувати порушення договору і відмовляється надати доступ до правдивої інформації про своїх ракети.

Відео дня

Крім того, в Альянсі нагадали про неодноразові спроби повернути Росію до виконання договору, а також заклики до діалогу.

Читайте такожДерждеп США: гонка озброєнь з Росією вже почалася

"Союзники шкодують, що Росія продовжує заперечувати порушення, відмовляється давати які-небудь достовірні відповіді і не приймає жодних очевидних кроків для повернення до повного виконання договору", - йдеться в заяві.

Альянс закликав Москву використовувати найближчі шість місяців для того, щоб поновити дію договору про РСМД. НАТО закликає РФ знищити системи крилатих ракет 9М729.

У НАТО заявили, що якщо Росія не виконає свої зобов'язання за договором, то вихід з нього США вступить в силу через шість місяців, і тоді Москва буде нести особисту відповідальність за припинення його дії.

Як повідомляв УНІАН, влада США оголосила про вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

Нагадаємо, зустріч заступника міністра закордонних справ РФ Сергія Рябкова із заступником держсекретаря США Андреа Томпсоном не принесла просування щодо Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.