Ілюстрація / REUTERS

Незважаючи на попередження та потенційні наслідки, вихід США із договору з Росією про ліквідацію ракет середньої і малої дальності буде мати наслідки для людства, схожі з відкриттям «ящика Пандори».

Про це пише у колонці для The New York Times експерт з протиракетної оборони, професор в Массачусетському технологічному інституті Теодор Постол.

Російсько-американський конфлікт щодо ДРСМД ускладнюється взаємними підозрами сторін в тому, що інша сторона порушила правила, пише Постол.

Відео дня

Читайте такожКитай відкинув участь у переговорах про ДРСМД

Кожна сторона дала інший привід боятися її справжнього наміру, і американцям слід серйозно ставитися до російської позиції, зазначається в матеріалі. Якщо Москва і Вашингтон не відступлять від своїх погроз і звинувачень, при втраті ДРСМД обидві сторони опиняться в небезпеці, пояснює автор.

Сучасні крилаті ракети з ядерною зброєю будуть вселяти більший жах і страх, на відміну від тих, які були заборонені за умовами договору. Нові можливості істотно підвищать шанси катастрофічного ненавмисного застосування ядерної зброї під час якоїсь непередбаченої кризи, стверджує Постол.