Майк Помпео і Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін висловив сподівання на відновлення російсько-американських відносин.

Про це він заявив 14 травня на зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео у Сочі, повідомляє Радіо Свобода.

"Кілька днів тому я мав задоволення розмовляти з президентом Сполучених Штатів телефоном. І в мене склалося враження, що президент налаштований на відновлення російсько-американських зв'язків, контактів, на вирішення спільно питань, які мають для нас взаємний інтерес. Ми, зі свого боку, неодноразово говорили про те, що також хотіли б відновити відносини в повному обсязі. Сподіваюся, що зараз для цього створюються необхідні умови", - сказав Путін.

Відео дня

Читайте такожТрамп заявив про плани зустрітися з Путіним на саміті G20

Він також зазначив, що доповідь спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори в США є "об'єктивною", бо, на думку Путіна, підтверджує відсутність змови між Росією і чинною адміністрацією президента США.

"Попри всю екзотичність роботи комісії пана Мюллера, треба віддати йому належне, в цілому він провів об'єктивний огляд і підтвердив відсутність усіляких слідів і змови між Росією і чинною адміністрацією, що ми спочатку характеризували, як повну нісенітницю", - сказав Путін.

Раніше УНІАН повідомляв, що Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео перед зустріччю з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим заявив, що президент США Дональд Трамп виступає за поліпшення відносин між США і Росією.