Ілюстрація \ REUTERS

Президент США Дональд Трамп з керівниками Великобританії, Франції, Канади, Австралії, а також Німеччини й інших країн беруть участь у церемоніях з нагоди 75-річчя наступу західних союзників, що допоміг закінчити Другу світову війну.

Читайте такожДипломат розповів про небажання Путіна зустрічатися із Зеленським у Франції

Цього разу президентів України та Росії на церемоніях у Франції не буде, попри сподівання, які висловлював колишній президент Петро Порошенко, стосовно можливого поновлення переговорного процесу, передає Голос Америки.

Відео дня

Новообраний український президент Володимир Зеленський також висловлював готовність використовувати так званий “нормандський формат” переговорів.

У 2014 році участь президентів України та Росії в подібних церемоніях у Нормандії стала нагодою для чотиристоронніх переговорів із залученням керівників Франції та Німеччини про шляхи досягнення миру на сході України.

Зустрічі четвірки на найвищому рівні не відбувалися після того, як у Франції замість Франсуа Олланда, учасника перших чотиристоронніх зустрічей, президентом 2017 року став Еммануель Макрон.