Ілюстрація / REUTERS

У Тбілісі в лікарнях залишаються 52 людини, які постраждали під час антиросійської акції 20 червня.

Про це повідомляє грузинський «Перший канал», посилаючись на дані Міністерства охорони здоров'я Грузії.

Зазначається, що стан здоров'я переважної більшості пацієнтів стабільний, і частина з них сьогодні залишать медустанови.

Відео дня

Зокрема, були прооперовані дев'ять осіб. За даними клінік, у жодного з пацієнтів немає травм, які створюють загрозу життю.

Читайте такожПід час розгону акції протесту в Тбілісі постраждав 31 журналіст

Як повідомляв УНІАН, увечері 20 червня у Тбілісі понад 5 тисяч осіб зібралися на антиросійський мітинг, щоб висловити протест проти дій депутата Держдуми РФ від КПРФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників сесії російською мовою.

Опозиціонери заявили, що влада Грузії здійснила акт зради, оскільки впустила до країни і надала почесне місце в парламенті людині, яка робила заяви на підтримку незалежності Абхазії і Цхінвальського регіону (Південної Осетії) і брала участь у війні проти грузин в Абхазії в 1993 році.

Учасники акції вимагали відставки міністра внутрішніх справ, голови парламенту і голови Служби держбезпеки. Влада відмовилася виконати ці вимоги, і ближче до півночі учасники мітингу спробували прорватися до будівлі парламенту. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ і гумові кулі. Пізніше проти демонстрантів було мобілізовано спецназ і задіяні водомети. У відповідь учасники акції кидали в правоохоронців каміння і палиці.

За даними ЗМІ, в результаті зіткнень постраждали близько 240 осіб.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі на своїй сторінці у Facebook наголосила, що протести, які пройшли напередодні ввечері біля парламенту Тбілісі, організовані РФ і будуть Росії тільки на користь.

21 червня голова парламенту Іраклій Кобахідзе подав у відставку.