Протести в Тбілісі / REUTERS

У Грузії поліція відсторонила від служби десять співробітників через можливі порушення під час розгону протестів біля будівлі парламенту в четвер, 20 червня.

Про це повідомив в. о директора департаменту центральної кримінальної поліції МВС Мамука Челідзе, передає Грузія Online.

За його словами, у діях двох співробітників правоохоронних органів виявлено ознаки кримінального злочину.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі чекають на "повернення Грузії в нерусофобське русло", аби відновити авіасполучення

У Генпрокуратурі повідомили про порушення справи за статтею про перевищення службових повноважень із застосуванням насильства під час протестів і попросили громадськість надати свідоцтва можливих порушень.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня через появу й поведінку російського депутата Сергія Гаврилова у грузинському парламенті у Тбілісі почалися масові протести.

Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС та прикордонної служби, а також намагалася взяти штурмом парламент.

Поліція розігнала людей за допомогою сльозогінного газу, але згодом вони повернулися. Під час сутичок під парламентом Грузії постраждали сотні людей.

21 червня спікер грузинського парламенту подав у відставку.

21 червня президент РФ Володимир Путін заборонив авіакомпаніям Росії перевозити громадян до Грузії, починаючи з 8 липня.

Грузинським авіаперевізникам також заборонять літати в Росію з цього дня.

Крім того, з 20 червня найбільша мережа кінотеатрів Грузії Cavea призупинила покази фільмів російською мовою , у зв'язку з акціями протесту.