У Telegram опублікували персональні дані 3 тисяч осіб / фото УНІАН

Персональні дані близько трьох тисяч росіян, у тому числі затриманих на акціях протесту в Москві 27 липня і 3 серпня опублікував анонімний телеграм-канал "Товарищ майор".

Телеграм-канал публікує таблицю з даними "базою прихильників Навального", повідомляє російське видання Медиазона.

Відзначається, що в базі є паспортні дані та номери телефонів журналістів Медіазони, Радіо Свобода, Медузи, МБХ медіа, "Дождя" та інших. Деякі з них були затримані тільки під час акцій протесту на початку червня у зв'язку зі справою проти журналіста Івана Голунова.

Відео дня

Читайте такожПротести в Москві: у МЗС РФ звинуватили США й Німеччину у втручанні у внутрішні справи

Крім того, в таблиці наведено особисті дані затриманих учасників акції 27 липня Самаріддіна Раджабова, Івана Подкопаєва, Олексія Міняйла і Данила Беглеця, які згодом стали обвинуваченими у кримінальній справі про "масові заворушення".

Опубліковані також дані незалежних кандидатів у Мосміськдуму Любові Соболь, Івана Жданова, Костянтина Янкаускаса, Юлії Галяміної, Дмитра Гудкова, Володимира Мілова, діючих муніципальних депутатів, а також співробітників каналу "Навальний LIVE" і "Відкритої Росії".

Один із затриманих на акції 27 липня розповів "Медиазоне", що знайшов у базі даних себе та інших людей, що були з ним в одному автозаку. У базі немає їхніх паспортних даних і номерів телефону - є тільки ПІБ, рік народження й прописка.

Як повідомляв УНІАН, що вже два тижні поспіль у Росії проходять масові протести, пов'язані c недопуском незалежних кандидатів до участі у виборах у Мосміськдуму, які повинні відбудуться 8 вересня.

27 липня і 3 серпня, коли в Москві проходили акції протесту, в Парку Горького також були організовані музично-гастрономічні фестивалі. Зокрема, 3 серпня там пройшов фестиваль "Шашлик Live", організований за кілька днів. Деякі музиканти, заявлені у списку учасників цього заходу, в тому числі групи "Браво", Tequilajazzz, Олексій Кортнєв (повинен був вести концерт) і "Ногу свело!", відмовилися виступати.