Ілюстрація / REUTERS

Глава уряду Каталонії Кім Торра закликав до переговорів з центральним урядом Іспанії після п'яти днів заворушень, що відбулися через ув'язнення каталонських лідерів, які виступають за незалежність регіону.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Читайте такожПротести у Барселоні: понад півмільйона людей вимагали звільнення "політичних в'язнів" (відео)

Відео дня

"Ми закликаємо виконуючого обов'язки прем'єр-міністра іспанського уряду сісти за стіл переговорів, щоб поговорити", - сказав Торра, додавши, що насильство цього тижня не відображає мирного характеру каталонського руху за незалежність.

"Насильство ніколи не було і ніколи не буде нашим способом, ні в Барселоні, ні в Таррагоні, ні в Ллейді, ні в Жироні", - сказав він, маючи на увазі міста Каталонії, які були охоплені протестами.

Барселона у п'ятницю пережила найстрашнішу ніч міських заворушень за десятиліття, коли молоді люди в масках перекривали дороги палаючими сміттєвими баками та кидали каміння у силовиків. Поліція шумовими гранатами та сльозогінним газом.

За даними місцевої влади, 182 людей по всьому регіону постраждали, в тому числі 152 в Барселоні. Близько 17 поліцейських також потрапили до лікарень. Поліція заявила, що заарештувала 54 людей у п'ятий день сутичок.

Нагадаємо, Верховний суд Іспанії посадив до в'язниці дев'ять каталонських лідерів сепаратистів.