Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон запропонує створити спеціальну королівську комісію з розслідування причин виникнення і поширення лісових пожеж.

Про це він розповів під час інтерв'ю виданню ABC, повідомляє ТСН.

Читайте такожНа півдні Австралії зафіксували кілька нових осередків займання

Відео дня

Моррісон, зокрема, оголосив про початок проведення розслідувань причин пожеж. Відповідаючи на запитання про те, чи повинна це бути Королівська комісія, він відповів позитивно. 

"Я думаю, що це те, що буде необхідно, і я прийму пропозицію з цього питання через кабінет міністрів, але це повинно бути зроблено після консультацій зі штатами", - зазначив прем'єр. 

Як повідомляв УНІАН, пожежі в Австралії тривають з вересня 2019 року. За даними ЗМІ, вогонь спустошив понад 8 млн гектарів лісів, загинуло 27 осіб і дуже багато тварин.

6 січня в МЗС України заявили, що уряд готовий у разі необхідності надати Австралії допомогу в зв'язку з масштабними лісовими пожежами.

Також у МЗС додали, що Посольство України в Австралії перебуває у постійному контакті з урядовими та місцевими органами влади, зокрема для з'ясування наявності громадян України серед постраждалих.