REUTERS

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі не відповіла на запитання про нові санкції проти Росії.

Про це повідомляє Європейська правда.

Зазначається, що Зурабішвілі не відповіла на єдине запитання, що пролунало під час її спілкування з депутатами в ПАРЄ і стосувалось покарання Росії за агресію проти Грузії.

Відео дня

Читайте такожУ ПАРЄ не підтримали проведення термінових дебатів щодо відсутності демократії в Росії

Запитання поставив представник української делегації Олексій Гончаренко. Він попросив її пояснити, чи підтримує Тбілісі ідею нових санкцій проти Росії, які нині обговорюються в Раді Європи.

Грузинська лідерка уникнула запитання й зауважила тільки, що Росії простіше уникати санкцій в рамках старого механізму санкцій.

«Росія справді не виконує свої зобов’язання. Проблема тут в тому, що чим більша держава – тим менша до неї увага у рамках моніторингових процедур», – сказала вона.

Видання зазначає, що грузинські дипломати, які виступали в ПАРЄ у понеділок, також уникнули згадок про покарання Росії за агресію проти Грузії й України.

Як повідомляв УНІАН, міністри Євросоюзу ухвалили рішення додати в санкційний список сім осіб, які брали участь в організації незаконних регіональних виборів в окупованому Криму у вересні 2019 року.