Ідліб / REUTERS

У Сирії, в Ідлібській зоні деескалації, з 12 січня 2020 року на сьогодні жертвами обстрілів та авіаударів сил режиму Башара Асада та ВКС Росії стали 183 мирних жителя, в тому числі 52 дитини і 30 жінок.

Про це йдеться в доповіді Сирійської правозахисної мережі (SNHR), оприлюдненій сьогодні, повідомляє агентство Анадолу.

Читайте такожУ Таїланді кількість загиблих під час стрілянини в ТЦ зросла до 20 осіб (фото, відео)

Відео дня

Безпосередньо в результаті бомбардувань російської авіації в населених пунктах північного заходу Сирії майже за місяць померли 115 осіб, в тому числі 40 дітей і 23 жінки.

За даними SNHR, за звітний період в зоні деескалації артилерійським і повітряним ударам піддалися 5 медзакладів, 14 шкіл і 13 пунктів сил цивільної оборони ( "Білі каски").

Черговий режим припинення вогню в Ідлібі розпочався з 00.01 12 січня 2020 року.

Після 17 вересня 2018 року, коли Туреччина і Росія досягли Сочинських домовленостей щодо Ідлібської зоні деескалації, на північному заході Сирії було вбито понад 1800 мирних жителів.

Як повідомляв УНІАН, війська сирійського президента Асада проводять наступальну операцію в провінції Ідліб, значна частина якої перебуває під контролем опозиційних до Асада угруповань. Силам Асада надають постійну підтримку з повітря російські ВКС.

За даними Управління з координації гуманітарних питань (УКГП) ООН, з грудня 2019 року близько 520 тисяч осіб були змушені залишити свої домівки в сирійській провінції Ідліб через загострення збройного протистояння.