Иран / flickr.com/photos/blondinrikard

Начальник генштабу ЗС Ірану генерал-майор Хасан Фірузабаді заявив, що збройні сили Ісламської Республіки мають провестиракетні випробування, повідомляє РИА Новости з посиланням на агентство IRNA.

За словами військового, рішення про випробування ракет було схвалено верховним лідером країни аятола Алі Хаменеї. Агентство відзначає, що раніше з закликом відновити ракетні випробування виступили депутати меджлісу (іранського парламенту). Які саме ракети мають намір випробувати ЗС Ірану, в повідомленні не уточнюється.

Читайте такожКеррі: відмова США від ядерної угоди з Іраном призведе до ослаблення долара

Відео дня

Нагадаємо, Іран і "шістка" міжнародних переговірників в ніч на 14 липня досягли історичного угоди про врегулювання багаторічної проблеми іранського атома. Тривалі переговори завершилися прийняттям спільного всеосяжного плану дій, виконання якого повністю зніме з Ірану введені раніше економічні і фінансові санкції з боку РБ ООН, США і Євросоюзу. Угода буде розглянута в конгресі США.

Санкції ООН у сфері ракетних технологій щодо Ірану, згідно з домовленостями з "шісткою", не будуть зняті протягом восьми років. Вашингтон має намір зберегти санкції проти Ірану в ряді областей, в тому числі у зв'язку з програмою розробки балістичних ракет.