REUTERS

Про це повідомив голова Комітету начальників штабів збройних сил США генерал Джозеф Данфорд, пише ТАСС.

За його словами, за останні 30 днів авіаудари по об'єктах і транспортній техніці, у тому числі по так званих пунктах збору нафти і бензовозам, що використовуються ісламістами, "позначилися приблизно на 43% їх нафтових доходів". "Більшість своїх доходів вони отримують від продажу нафти і цементу, а також в результаті поборів з місцевих жителів", - зазначив Данфорд.

Читайте такожЕрдоган готовий піти у відставку, якщо буде доведена торгівля нафтою з ІД

Відео дня

У той же час, міністр оборони США Ештон Картер повідомив, що авіація США і їх союзники "не прагнуть знищити в Іраку і Сирії всю нафтову інфраструктуру" навіть на тих територіях, де продовжують господарювати бойовики з ІГ. "Ми наносимо удари тільки по тих об'єктах, які вони використовують для отримання прибутку", - зазначив голова Пентагону. За його словами, нафтова інфраструктура ще знадобиться цим країнам.

Читайте такожЗа свої слова не відповідаємо: У Кремлі відмовилися доводити зв'язки Туреччини та ІД

Раніше УНІАН повідомляв, що терористичне угруповання "Ісламська держава" заробляє до $50 млн на місяць на продажу сирої нафти з контрольованих ними родовищ в Іраку і Сирії, частини якої успішно працюють для індустрії терористів, яку американська дипломатія і авіаудари поки що не змогли зупинити.

Маючи фінансові кошти для відновлення інфраструктури та щедрих грошових виплат, які підтримують лояльність бойовиків, ІДІЛ змогло витримати наземні бої та авіаудари коаліції на чолі з США.