REUTERS

З такою заявою виступив заступник міністра закордонних справ Ірану у справах Близького Сходу і Африки Хосейн Амір Абдоллахіан, передає ТАСС.

"Оголошенням свого рішення розірвати дипломатичні відносини з Тегераном Ер-Ріяд не може прикрити свою велику помилку, яку він зробив, стративши релігійного діяча", - наводить слова заступника голови іранського зовнішньополітичного відомства агентство Таснім.

Читайте такожСаудівську Аравію не хвилює реакція США на розрив відносин з Іраном – ЗМІ

Відео дня

"Стративши аятолу Німра ан-Німра, мусульманського діяча, який був частиною всього ісламського світу, а не лише королівства, саудівська влада допустила ще одну стратегічну помилку", - висловив думку іранський дипломат.

"Ніякої шкоди саудівським дипломатам в Тегерані та Мешхеді не було завдано, - стверджує Абдоллахіан. - А роблячи поспішні й необдумані кроки щодо розриву дипвідносин, Ер-Ріяд здійснює стратегічну помилку, яка може тільки посилити загрозу безпеці в регіоні і призвести до ще більшого зростання тероризму і екстремізму". Насправді ж шкоди було завдано не дипломатам, а народам мусульманських країн регіону в результаті змови Аль Саудів по зниженню цін на нафту, вважає заступник міністра закордонних справ.

Читайте такожВерховний лідер Ірану передрік "божественну відплату" Саудівській Аравії за страту шиїтського проповідника

Як повідомляв УНІАН, Саудівська Аравія заявила про розрив дипломатичних відносин з Іраном на тлі конфлікту, який розгортається через страту шиїтського проповідника.

Нагадаємо, 2 січня влада Саудівської Аравії повідомилу про страту 47 осіб, в тому числі шиїтського богослова Німра аль-Німра, одного з лідерів місцевої шиїтської громади.

У зв'язку із стратою проповідника у багатьох країнах регіону (Бахрейні, Ірані і в самій Саудівській Аравії) пройшли акції протесту. В Ірані Меджліс закликав МЗС країни знизити рівень дипломатичних відносин з Ер-Ріядом. МЗС Ірану заявило свій офіційний протест з приводу дій саудівської влади.