клавиатура интернет хакер / fotokanal.com

Це проект поправок в закони «Про зв'язок» та «Про інформацію, інформаційні технології і захист інформації».

Такий документ існує, підтвердив «Відомостям» чиновник профільного відомства. Про нього знають і працівники кількох великих операторів зв'язку та інтернет-компаній.

Відео дня

Читайте такожУ Росії знову незадоволені деякими статтями на Вікіпедії

За словами двох співрозмовників «Ведомостей», документ реалізує доручення президента РФ Путіна за підсумками засідання Ради безпеки, що відбулося восени 2014 р. Рада обговорювала підсумки навчань щодо стійкості російського інтернету і питання його автономної роботи: мова йшла про мінімізацію ризиків для рунету в разі його тимчасового відключення від зовнішнього світу при надзвичайних ситуаціях.

У законопроекті Мінкомзв'язку описані кілька способів, які допоможуть органам державної влади стежити за маршрутами інтернет-трафіку по мережах зв'язку. По-перше, міністерство пропонує створити державну систему моніторингу «використання ресурсів глобальної адресації і глобальних ідентифікаторів мережі інтернет (DNS і IP-адрес)».

Ця система також повинна відстежувати роботу критичних елементів інфраструктури рунету, йдеться в записці. В рамках цієї системи буде створений реєстр адрес рунету.

Все це допоможе органам державної влади зрозуміти, як працює російський сегмент інтернету, пояснив «Ведомостям» федеральний чиновник. Зараз у держави такого розуміння немає: через хаотичний розвиток рунет дуже складно влаштований. А потрібно це для того, щоб держава могла захистити рунет від зовнішніх атак, стверджує він.