dengi-info.com

Офіційний представник російського відомства генерал-майор Ігор Конашенков повідомив, що американський літак летів з вимкненим транспондером, передає Бі-бі-сі. "Хочемо звернути увагу, що літак-розвідник RC-135U весь час намагається підкрадатися до російського кордону з вимкненим транспондером. Тому черговим силам ППО доводиться піднімати в повітря наш винищувач, щоб візуально ідентифікувати тип літака і його бортовий номер", - сказав він.

Конашенков також підкреслив, що американські військові повинні або зовсім не літати поблизу російських кордонів, або включати транспондер для автоматичної ідентифікації радіолокаційними засобами.

Читайте такожПентагон назвав провокацією небезпечний маневр російського Су-27

Відео дня

Американські військові повідомили, що російський винищувач Су-27 у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем провів небезпечний маневр всього лише в 30 м від американського літака-розвідника.

Це другий випадок в Балтійському морі протягом квітня, коли США звинувачують російських військових в агресивній поведінці.

У першій половині квітня винищувачі Су-24 пролетіли, за твердженням Пентагона, в небезпечній близькості від есмінця "Дональд Кук". Американські військові тоді попередили, що такі маневри "можуть без будь-якої на те необхідності посилити напруженість між країнами і призвести до прорахунку або інциденту, наслідком якого будуть серйозні поранення або загибель людей".

У свою чергу, російська сторона наполягала на тому, що проліт літаків над кораблем був безпечним.