Ангела Меркель і Мартін Шульц / Ілюстрація REUTERS

Так, згідно з результатами опитування "Політичний барометр" від ZDF і Tagesspiegel, порівняно з попереднім опитуванням СДПН зміцнила свої позиції на шість процентних пунктів і отримала б 30% голосів, якби вибори проходили найближчої неділі.

Читайте такожПередвиборна боротьба загострюється: міністр від партії Меркель порівняв Шульца з Трампом

Автори опитування зазначають, що це найбільше зростання між двома опитуваннями "Політичний барометр", яке коли-небудь було досягнуте однією партією.

Відео дня

Водночас союз ХДС і ХСС, що підтримує кандидатуру канцлера Меркель, навпаки втратив два процентних пункти і на найближчих виборах отримав би 34% голосів виборців.

При цьому праві популісти "Альтернатива для Німеччини" (АфД) втратили один процентний пункт – до 10%.

Читайте такожКандидат у канцлери ФРН Шульц виступив проти зняття санкцій з Росії

Водночас "Зелені" набрали один процентний пункт - до 9%, позиції "Вільних демократів" (Вдп) залишилися без змін - на рівні 6%. "Ліві" втратили одразу три відсоткових пункти і отримали б тільки 7%.

При цьому розрив між основними кандидатами в канцлери Німеччини Ангелою Меркель (ХДС/ХСС) і Мартіном Шульцем (СДПН) становить 11 процентних пунктів на користь останнього. Так, якби вибори проходили в найближчу неділю, Меркель отримала б 38% голосів виборців, тоді як Шульц - 49%. Наприкінці січня Меркель набирала майже 44% проти 40% у Шульца.