фото Press Association

У Брюсселі хочуть знести головну будівлю Європарламенту, якій всього 24 роки, та побудувати нову за майже півмільярда євро.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Politico.eu.

Адміністрація парламенту - під керівництвом генерального секретаря Клауса Веллі - розглядає два варіанти: ремонт будівлі або повне перебудування.

Відео дня

"Будь-який з цих варіантів важко пояснити платникам податків ЄС, й такі плани будуть легкою мішенню для євроскептиків, які і так критикують парламент за наявність двох місць - в Брюсселі та Страсбурзі", - відзначає видання.

Бюро, до складу якого входить президент парламенту Антоніо Таяні та 14 віце-президентів з лав 751 євродепутата, зустрінуться в Страсбурзі в понеділок, щоб обговорити "ремонт будівлі Поля-Анрі Спаака", відповідно до проекту порядку денного.

Читайте такожЄвропарламент проголосував за надання Україні безвізового режиму

За даними Politico, головний адміністратор парламенту Веллі підготував для євродепутатів короткий лист, де зазначив, що будівлю краще перебудувати, ніж робити там ремонт.

У тексті листа, який датується 11 травня та має позначку "строго конфіденційно", йдеться: "Адміністрація рекомендує перебудувати структуру, а не укріпити".

За його словами, будівля не відповідає європейським стандартам безпеки.