Запуск ракети Hwasong-12 / REUTERS

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин назвав ядерну програму Пхеньяна "дорогоцінним мечем", покликаним захистити КНДР від агресії. Про це повідомляє Voice of America.

"Ядерна зброя є потужною силою стримування, що гарантує суверенітет країни в умовах затяжних ядерних загроз американських імперіалістів", - заявив лідер КНДР.

Відео дня

Його заява прозвучала на пленумі Центрального комітету правлячої Трудової партії Кореї в суботу, майже одночасно з заявою президента США Дональда Трампа про те, що "тільки одна річ зупинить Північну Корею".

Читайте такожУ Білому домі назвали єдину тему для діалогу з КНДР

Також під час виступу Кім Чен Ин визнав, що протистояння Північної Кореї з США, Японією, Південною Кореєю та іншими країнами у зв'язку з програмою Пхеньяну по створенню ядерної зброї являє собою "складну міжнародну ситуацію".

При цьому Кім Чен Ин пообіцяв продовжувати розвивати економіку країни паралельно з розвитком збройової програми КНДР, незважаючи на посилення санкцій ООН, спрямованих на зниження доходів Пхеньяну від експорту. За його словами, Північна Корея проходить через "випробування" в "суворій" обстановці, але незважаючи на це її економіка зростає.