Ілюстрація REUTERS

Понад 200 солдатів-контрактників, більшість з яких росіяни, ліквідовані внаслідок удару коаліції США 7 лютого в сирійській провінції Дейр-ез-Зор.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на двох росіян, ознайомлених із ситуацією. Зазначається, що найманці воювали на боці президента Сирії Башара Асада.

Читайте такожУ Путіна вперше прокоментували масове знищення американцями російських найманців у Сирії

Відео дня

Видання також повідомляє, що за інформацією американського чиновника, всього загинули близько 100 осіб, постраждалих - 200-300.

У свою чергу, неназваний сирійський офіцер повідомив The New York Times про смерть 100 росіян внаслідок удару коаліції США.

Як повідомляла раніше "Новая газета", під Дейр-ез-Зором загинули 13 росіян, які не повинні були перебувати в зоні обстрілу американських військових. Ще півтора десятка отримали поранення. За даними командування російського військового угруповання в Сирії, у колоні, що висувалася в напрямку нафтогазового родовища Conoco, росіян не повинно було бути.

Нагадаємо, 7 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі із США в Сирії загинули понад 100 бійців проурядових сил. Згодом стало відомо, що у Сирії ліквідували найманців російської приватної військової компанії «Вагнер». За даними ЗМІ, кількість убитих найманців «Вагнер» перевищила 200 осіб.

12 лютого Явлінський зажадав від Путіна відзвітувати про масову загибель росіян у Сирії. Явлінський вважає, що заяви про непричетність держави до діяльності приватних військових структур нагадують про те, як російська влада знімала із себе відповідальність за загибель російських військових, відправлених на війну в Чечні й на Донбас.