На записі выден удар по розрахунку / Скріншот

Опубліковано відео удару США по сирійських підрозділах і загонах ПВК "Вагнера", які перебували під Дейр-ез-Зором в Сирії.

На кадрах CNN видно, як авіація знищує спочатку танк Т-72, а потім завдає удару по артилерії й розрахунку, який перебуває біля неї. Судячи з усього, він загинув. Також у лівому кутку видно вантажівку "Урал", пише у своєму Telegram-каналі Directorate 4.

Нагадаємо, 7 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі із США в Сирії загинули понад 100 бійців проурядових сил. Згодом стало відомо, що в Сирії ліквідували найманців російської приватної військової компанії «Вагнер». За даними ЗМІ, кількість убитих найманців «Вагнера» перевищила 200 осіб.

Читайте також"Вагнерівців" у Сирії відправили на забій до американців через зраду або помилку - експерти

12 лютого Явлінський зажадав від Путіна відзвітувати про масову загибель росіян в Сирії. Явлінський вважає, що заяви про непричетність держави до діяльності приватних військових структур нагадують про те, як російська влада знімала із себе відповідальність за загибель російських військових, відправлених на війну в Чечні і на Донбас.

Видання Bloomberg 13 лютого повідомило, що понад 200 солдатів-контрактників, більшість з яких росіяни, знищені в результаті удару коаліції США 7 лютого в сирійській провінції Дейр-ез-Зор.