Герхард Шиндлер, німецька розвідка, БНД / Фото: offnews.offroad-bulgaria.com

Німецька служба зовнішньої розвідки (BND) відкинула звинувачення у стеженні за американськими політиками і розвідслужбами, повідомляє РІА Новости.

"З німецького посольства у Вашингтоні ніякої радіоелектронної розвідки не велося", - заявив президент BND Герхард Шиндлер, якого цитує видання Die Zeit.

Таким чином він спростував слова директора національної розвідки США Джеймса Клеппера, який напередодні заявив, що союзники Вашингтона здійснюють збір американських розвідданих.

Відео дня

На тему: Шеф нацрозвідки США: союзники шпигують за Америкою

Цю заяву було зроблено на тлі викриттів екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена, за даними якого, США прослуховували своїх союзників, включаючи лідерів країн ЄС. За словами Клеппера, що виступав на слуханнях у палаті представників конгресу, іноземні союзники регулярно займаються шпигунством щодо американських лідерів і розвідслужб. Що стосується стеження США за іноземними лідерами, Клеппер назвав його одним з основних видів діяльності американської розвідки.

Інформація Сноудена стала причиною напруженості у відносинах США з Німеччиною, Францією, Іспанією, Бразилією та іншими країнами. Канцлер Німеччини Ангела Меркель особисто висловила невдоволення президенту Обамі у зв'язку з прослуховуванням її мобільного телефону протягом ряду років.