Кірстен Хеглунд. Фото АР
У суботу новою "Міс Америка" була вибрана переможниця конкурсу краси в штаті Мічіган 19-річна Кірстен Хеглунд (Kirsten Haglund), передає агентство Associated Press. На другому місці опинилася "Міс Індіана", на третьому - "Міс Вашингтон".

Хеглунд вчиться за фахом "музичний театр" в університеті Цинциннаті, штат Огайо, і сподівається зробити кар`єру на Бродвеї. Її мати є активісткою низки громадських організацій, а бабуся брала участь в конкурсі "Міс Мічіган" ще в 1944 році. Вона спостерігала за перемогою онуки із залу в казино Planet Hollywood в Лас-Вегасі, відзначає Лента.ру.

Переможниця отримає стипендію у розмірі 50 тисяч доларів і можливість подорожувати протягом року. Як "королева краси" Хеглунд пообіцяла вести просвітницьку кампанію про правильне харчування.

Відео дня

Трансляція конкурсу вперше велася на телеканалі TLC. За чотири тижні до церемонії почалося реалити-шоу "Miss America: Reality Check" (Міс Америка: перевірка на достовірність), в якому конкурсанткам допомагали відмовитися від старомодного образу "американської красуні" і з`явитися перед глядачами сучаснішими.