По мнению Франциска, Третья мировая идет в локальных войнах и конфликтах /  cbc.ca

Про це повідомляє британська The Telegraph.

Про це понтифік сказав у суботу, звертаючись з проповіддю до десятків тисяч прочан з усієї Європи під час відвідання найбільшого в Італії військового меморіального комплексу Редіпуглія, де похований прах понад 100 тисяч італійських солдатів, які загинули в Першу світову. 

Але спочатку він відправив молебень на іншому кладовищі по сусідству, де поховані останки 15 тисяч солдатів з п`яти країн, що входили до Австро-Угорської імперії.

Відео дня

Читайте такожІзраїльський лідер висунув ідею створення Організації Об'єднаних релігій, яку пропонує очолити Папі Римському

"Війна знищує найпрекрасніше творіння Бога - вона знищує людину", - цитує проповідь предстоятеля католицької церкви австрійська Kronen Zeitung.

За словами папи римського, при цьому війну часто виправдовують ідеологією, але насправді вона завжди результат чиєїсь жадібності і прагнення до влади.

”Навіть сьогодні, після двох світових воєн, можна говорити про третю війну, яка йде в локальних конфліктах, у масових вбивствах, знищенні людей та інших злочинах агресорів і терористів”, - цитують західні ЗМІ папу римського Франциска.