Михайло Саакашвілі / фото REUTERS

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, швидше за все, відмовиться від екстрадиції в Україну.

Про це заявив його адвокат Георгій Чівіашвілі, передають Новини-Грузія.

"Що стосується питання екстрадиції, позиція Міхеїла Саакашвілі з приводу цього питання полягає в тому, що він приїхав до Грузії, на свою батьківщину та планує політичну боротьбу. Напевно, він відмовиться від екстрадиції", – зазначив він.

За словами адвоката, Саакашвілі продовжує голодування:

Читайте такожУкраїнський фотограф показав в'язницю, де перебуває Саакашвілі (фото)"Він бадьорий. Продовжує голодування та вважає, що в такій формі виражається продовження боротьби. Його позиція, що боротьба повинна продовжиться. Відповідно, на його погляд, все триває".

До цього повідомлялося, що влада Грузії не збирається видавати Україні затриманого екс-президента Міхеїла Саакашвілі.

Затримання Саакашвілі в Грузії

Увечері 1 жовтня стало відомо, що Саакашвілі затримали у Грузії та помістили у пенітенціарну установу. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем, й оголосив голодування.

У Грузії Саакашвілі був оголошений в розшук, його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі. Грузинська влада неодноразово заявляла, що після повернення Саакашвілі в країну буде затриманий.

Президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість новинами з Грузії.

Глава правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що колишній президент країни Міхеїл Саакашвілі готував державний переворот. А президент Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася помилувати воно. 

Вас також можуть зацікавити новини