Міхеїл Саакашвілі / фото УНІАН

Влада Грузії не збирається видавати Україні затриманого екс-президента Міхеїла Саакашвілі.

З відповідною заявою вступила віце-прем'єр Грузії Тея Цулукіані, передає Imedi News.

"Говорити про екстрадицію Саакашвілі – це юридична нісенітниця або нонсенс. Якщо ми говоримо про передачу Саакашвілі Україні, щоб він відсидів тюремний термін, який йому присудив грузинський суд, в Україні, то у нас немає ніякого бажання це робити. У цьому немає доцільності", – заявила вона.

"Не може бути й мови про видачу Саакашвілі, і з політичної точки зору я здивована. Якщо людина настільки вірна ідеї жертвувати собою заради ідеалів, вона не повинна бажати повернутися до Києва", – додала вона.

Читайте такожСаакашвілі в'їхав до Грузії у вентиляційній кабіні трейлера - ЗМІМіністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані відзначив, що Саакашвілі може бути екстрадований тільки у разі вчинення кримінального злочину в Україні.

Затримання Саакашвілі в Грузії

Увечері 1 жовтня стало відомо, що Саакашвілі затримали у Грузії та помістили в пенітенціарну установу. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем, та оголосив голодування.

У Грузії Саакашвілі був оголошений в розшук, при цьому його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі. Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

Президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість новинами з Грузії, де затримали Саакашвілі.

Глава правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що колишній президент країни Міхеїл Саакашвілі готував державний переворот. Кобахідзе розповів, що Саакашвілі затримали в Грузії в рамках заздалегідь спланованої секретної операції.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася помилувати його. Вона додала, що їй було неприємно бачити, як колишнього президента заарештовували на камери, але цього "вимагало верховенство закону". 

Вас також можуть зацікавити новини