Байден не проводитиме спільну прес-конференцію з Путіним / фото REUTERS

Президент США Джо Байден не має наміру проводити спільну прес-конференцію з президентом РФ Володимиром Путіним за підсумками їхніх переговорів у Женеві.

Як повідомляє Newsweek, Байден пояснив своє рішення на прес-конференції за підсумками саміту G7.

"Це не змагання в тому, хто може краще виступати перед прес-конференцією або ставити одне одного в незручне становище», - заявив він.

Відео дня

Байден наголосив, що хоче чітко позначити умови поліпшення відносин з Росією.

«Ми не шукаємо конфлікту, ми шукаємо рішення щодо тих дій, які, на нашу думку, не сумісні з міжнародними нормами», - продовжив американський лідер.

У п'ятницю в Білому домі заявили, що за підсумками зустрічі з Путіним Байден дасть окрему прес-конференцію. Лідери країн не вийдуть до ЗМІ разом.

Читайте такожБайден заявив, що НАТО не "охорона союзників за гроші"

Зустріч Байдена і Путіна

Як повідомляв УНІАН, зустріч Байдена і Путіна запланована на 16 червня в Женеві.

6 червня Байден розповів про свою позицію на майбутній зустрічі з Путіним. Американський президент зазначив, що друзі, партнери і союзники США дивляться на світ під тим же кутом зору, що і Сполучені Штати.

Він запевнив, що США рішуче захищатимуть демократичні цінності та власні національні інтереси.

Байден також зазначив, що Сполучені Штати не хочуть конфлікту з РФ, а хочуть стабільних і передбачуваних відносин, хочуть працювати з Росією в питаннях стратегічної стабільності і контролю над озброєннями.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірче Джоане очікує, що президент Байден під час зустрічі з Путіним поставить питання про агресивні дії Росії в світі, контроль за стратегічними озброєннями і тему кліматичних змін.