Путіна цікавить власне життя / фото ua.depositphotos.com

США можуть домовитись із Китаєм про подальшу долю президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив російський політолог Андрій Піонтковський в ефірі програми "Студія Захід з Антіном Борковським" на телеканалі "Еспресо".

"Путіна більше цікавить власне життя. І він розуміє зараз, що йому термінового потрібно домагатися перемир'я. Тому він не пішов на цю провокацію. Але чому не пішов? Він здійснив злочин. Були вбиті 20 людей в атаці на потяг у Дніпропетровській області, але на повномасштабні злочини – килимове бомбардування Києва, ліквідація воєнно-політичного керівництва України, яких від нього вимагали ультрафашисти, він не пішов. Тому, що він хоче жити", - пояснив експерт.

Відео дня

На думку політолога, Захід повинен використати бажання Путіна жити для повної капітуляції Росії.

"Цими днями я багато міркував на цю тему і мені спала на думку така ідея, що непогано б американцям поговорити про це з Китаєм. Китайці можуть вмовити його, він їм повірить – запропонувати забрати всіх своїх дітлахів, коханок, улюбленого друга Ковальчука чи Патрушева, і поїхати в Китай, щоб там заможно жити. В ці дні стало зрозуміло, що це його вразливе місце. Він не хоче долі Каддафі, він розуміє, що цей лом уже грюкає йому в спину. І мені здається, що при вдалій розмові з китайськими товаришами, які також не зацікавлені в продовженні війни за економічними причинами, все може вийти", - зазначив Піонтковський.

За словами політолога, китайці влаштували своєрідний тест.

"Штовхаючи Путіна на війну, вони керувались словами Лао-Цзи: "Мудрий повинен сидіти на березі річки й чекати, поки труп ворога пропливе повз тебе". Вони чекали, який труп пропливе. Якби Захід, американці не насмілилися надати військову допомогу і Путін переміг би, то перед ними проплив би труп американського ворога. А зараз перед ними явно пливе труп Путіна. Потрібно їх переконати підібрати цей труп", - підсумував він.

Як раніше повідомляв УНІАН, лише один світовий лідер може забезпечити Путіну тиху старість, коли він програє війну проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: