У Німеччині з'явилася "вулиця Гітлера" / фото Bild

У Німеччині один із жителів помітив, що в Google-картах дорога названа "вулицею Гітлера".

Як пише видання BILD, днями один із мешканців міста Шмалькальден скористався картами Google, щоб прокласти дорогу і помітив, що ділянка безіменної траси, протяжністю 160 м, називається "вулицею Гітлера".

Видання звернулося до Google за поясненнями з цього приводу. "Ми швидко подбали про те, щоб назву було видалено. Дані для Google Maps надходять із різних джерел. До них належать компанії-агрегатори даних, загальнодоступні джерела і в деяких випадках партнери, такі як місцева влада", - відповів представник компанії.

Відео дня

У Google подякували за звернення, але відмовилися коментувати, скільки ім'я фюрера було на онлайн-карті. Як пише видання, виправлення міг внести один із користувачів. Крім того, Google часом використовує так звані вулиці-пастки, щоб захистити свої карти від копіювання.

Видання зазначило, що в самому Шмалькальдені вулиці Гітлера не було навіть за його правління в 1933-1945 роках. Його ім'я носила тільки центральна міська площа.

Інші новини про Google-карти

У середині квітня в сервісі Google Maps стали доступні якісні супутникові знімки всіх стратегічних об'єктів РФ та її війська - можна навіть оцінити базу зберігання ядерних снарядів. До цього вони відображалися в дуже поганій якості, що не давало змоги розібрати деталі.

Вас також можуть зацікавити новини: