Грузія хоче подати заявку на вступ до ЄС в 2024 році \ фото УНІАН

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані оголосив про плани подати заявку на членство в Євросоюзі в 2024 році після погодження і координації з європейськими партнерами. 

Читайте такожУ Грузії заявили про повну готовність країни до членства у НАТОПро це він сказав в ефірі грузинської радіостанції "Радіо Імеді", повідомляє "Європейська правда".

"Ми проробили важливу роботу, щоб дійти до моменту, що ми готові подати заявку на членство в ЄС у 2024 році. Це дуже серйозний робочий процес, який тривав усі ці роки", - сказав Залкаліані.

Відео дня

Він зазначив, що завдяки успішній імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, виконанню умов лібералізації візового режиму, угоді про вільну торгівлю, яка дає можливість для модернізації економіки Грузії і гармонізації законодавства, країна підійшла до тієї точки, коли процес європеїзації став незворотним.

Міністр також торкнувся питання співпраці в форматі Східного партнерства. За його словами, партнери одноголосно визнають, що Грузія є лідером серед учасників Східного партнерства і країною, яка строго виконує Угоду про асоціацію.

Новини по темі