Кім Чен Ин вибачився за вбивство / фото REUTERS

Глава Північної Кореї Кім Чен Ин приніс вибачення за вбивство південнокорейського чиновника. Він направив відповідний лист до Сеулу.

Читайте такожБоятися коронавірусу: КНДР дозволила стріляти на ураження на кордоні з КитаємПро це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на офіційний лист, що надійшов до Сеула з Пхеньяна.

У посланні північнокорейський лідер зазначає, що такі випадки не повинні відбуватися, і приймає відповідальність за подію. Він також розкрив той факт, що північнокорейці спалили човен застреленого чиновника, щоб «запобігти зараженню коронавірусом».

Відео дня

Крім того, Кім Чен Ин вказує, що йому «дуже шкода так розчаровувати» південнокорейського колегу Мун Чже Іна та інших громадян сусідньої країни.

Вбивство південнокорейського чиновника: що відомо

Раніше повідомлялося, що убитий чиновник працював у департаменті рибальства. 21 вересня він зник з патрульного катера приблизно за 10 кілометрів від кордону КНДР.

Вдень 22 вересня чоловіка виявили у водах КНДР. Солдати наділи протигази та допитали його на відстані. Незабаром їм надійшов наказ згори вбити виявлену людину.

Чоловіка застрелили, потім солдати облили маслом і спалили його тіло.