Загони поліції спеціального призначення будуть стежити, щоб у Франції носили маски / Flickr/Eric Chan

На тлі зростання кількості заражених коронавірусом у Франції, більше сотні офіцерів загону спеціального призначення поліції вирушать в муніципалітет Марсель на півдні країни. Там вони будуть стежити, щоб місцеві жителі обов’язково носили маски на вулиці.

Читайте такожBloomberg: Друга хвиля COVID-19 у Європі ще не почалася, але її можливі причини вже помітніПро це пише Newsweek, нагадуючи, що ще з липня у Франції дії вимога обов'язково одягати маску в громадських приміщеннях. Однак, починаючи з 13 липня, кількість хворих на COVID-19 в країні продовжувала стрімко зростати. Це триває вже п'ять тижнів поспіль. Також в країні вже четвертий день зростає щоденна кількість нових випадків. Про це свідчать дані ВООЗ.

Уряд відправив 130 офіцерів спеціального загону поліції в муніципалітет Марсель, де маски стали обов'язковими на всіх ринках і в деяких районах. Прес-секретар уряду Франції Габріель Атталь підтвердив: "Ми зміцнюємо заходи контролю користування масками".

Відео дня

Newsweek пояснює, що офіцери, яких відправили в Марсель, належать до спеціального загону Compagnies Républicaines de Sécurité (CRS). Він зазвичай займається боротьбою з вуличними заворушеннями. Але в часи пандемії загін буде патрулювати вулиці й стежити, щоб французи носили маски.

"Ми не зможемо приставити до кожного француза офіцера поліції. Це питання добросовісності й відповідальності громадян. Ми повинні боятися не штрафу, а вірусу", - сказав Атталь.

Читайте такожКитай даруватиме вакцину від COVID-19 замість пандЗ 21 липня у Франції обов’язково одягати маску в приміщенні. А з 10 серпня всі жителі Парижа, яким більше 11 років, зобов'язані одягати захист на обличчя в людних місцях на вулиці. Порушників будуть штрафувати на 135 євро. Якщо ж хтось порушить правила щодо маски більше трьох разів за місяць, його чекає ув'язнення на півроку.

Рішення відправити офіцерів CRS в Марсель з'явилося після хвилі протестів проти масок. Групи людей у Франції також бойкотують певні магазини, які вимагають, щоб клієнти обов'язково одягали маски.

Коронавірус в Україні і світі: що відомо в 18 серпня?